Fekete ruhában esküvőre menni - miért ne?

Létezik egy íratlan szabály, miszerint esküvőre nem illik fekete ruhában menni. A XXI. században sok nő azonban ezt már nem így gondolja, sőt van, aki kifejezetten előnyben részesíti a fekete szettet, még esküvőre is.
Kis fekete ruha esküvőre

Manapság sok a "lázadó" menyasszony, aki nem fehér ruhában mondja ki a boldogító igent. Ha viszont a nagy nap főszereplői gondolkodhatnak másképp,akkor a meghívott vendégek miért ne?

A fekete szín a magyar kultúrában eredetileg a szomorúság, a gyász színe. A nagy divatházak elterjedése azonban rácáfolt erre, akik nem csak a hétköznapokra, hanem alkalmakra is fekete kisestélyiket gyárotottak. Ma pedig már bármelyik boltba betévedve találhatunk elegáns fekete ruhákat, melyekben akár esküvőre is elmehetünk.

Coco Chanel az 1920-as évek végén hozta divatba a kis fekete ruhát, és milyen jól tette! Véleménye szerint a kis fekete elegáns ruha minden nő ízléséhez passzol, bármilyen stílust képviselő hölgy hordhatja.

Innentől kezdve szép lassan elfogadott és szeretett ruhadarab lett ez a világ nagyobb részén. És ha már ilyen népszerű, miért ne lehetne felvenni egy esküvőn? A fehér ruha a vendégeknek más kérdés, hiszen az eredetileg mégiscsak a menyasszony színe, és azért még ma is a legtöbb ara ezt a színt választja.

A feketével viszont nem lőhetünk mellé, pláne ha egy szép és különleges ruhát választunk. A bevállalósabbak akár nadrágkosztümöt is választhatnak, amelyen talán egy kicsit elfogadottabb a fekete szín.

Ha viszont van akinek még mindig ellenszenves, hogy fekete ruhában menjen esküvőre, esetleg a menyasszony maga kéri, hogy ne legyenek a vendégek fekete ruhában, még mindig ott van vésztartaléknak bármilyen sötétebb színű outfit. Sötétkék, sötétzöld, vagy sötétbordó ruhák is éppúgy lehetnek elegánsak, és a fekete szín kedvelői is talán szívesen viselik ezeket.

Ma már olyan is előfordul, hogy a modern menyasszonyok dirket fekete ruhát csináltatnak a koszorúslányaiknak, ami valljuk be, nagyon jól mutat, bár nagymamáink véleménye biztosan ellentétes lenne ezzel. Az viszont biztos, hogy minden menyasszony a saját ízlése szerint dönt arról, hogy milyen színek jelenjenek meg a saját, illetve koszorúslányainak ruháin.

Kapcsolódó cikkek

A nők nagy része nem kedveli - Viseld a rövidnadrágot a stílusodnak és az alakodnak megfelelően – a rövidnadrágot.

Viseld a rövidnadrágot a stílusodnak és az alakodnak megfelelően

Sok nő nem kedveli a rövidnadrágot, pedig mindenféle alkatra készítenek ma már ilyen ruhadarabot. A cikkben bemutatunk néhány rövidnadrág típust és azt, hogy kinek, melyik típus áll jól.

A telt nők is lehetnek - 5 alapvető dolog, amire egy telt nőnek szüksége van – csinosak.

5 alapvető dolog, amire egy telt nőnek szüksége van

A telt nők sok esetben szeretnek elrejtőzni és ezért bő, fekete ruhákat viselnek. Nem kell, hiszen egyes telt nők olyan erős személyiséggel bírnak, amelyet kár lenne sötét színű ruhák mögé bújtatni.

Nem minden szoknya áll jól - A stílusodhoz illő legjobb szoknya – a nőknek.

A stílusodhoz illő legjobb szoknya

A nők imádják a szoknyát. Azonban nem mindegy, hogy milyen szoknyát viselsz, hiszen a testalkatunk és a korunk is meghatározza, hogy milyen szoknya áll jól nekünk.