Fekete ruhában esküvőre menni - miért ne?

Létezik egy íratlan szabály, miszerint esküvőre nem illik fekete ruhában menni. A XXI. században sok nő azonban ezt már nem így gondolja, sőt van, aki kifejezetten előnyben részesíti a fekete szettet, még esküvőre is.
Kis fekete ruha esküvőre

Manapság sok a "lázadó" menyasszony, aki nem fehér ruhában mondja ki a boldogító igent. Ha viszont a nagy nap főszereplői gondolkodhatnak másképp,akkor a meghívott vendégek miért ne?

A fekete szín a magyar kultúrában eredetileg a szomorúság, a gyász színe. A nagy divatházak elterjedése azonban rácáfolt erre, akik nem csak a hétköznapokra, hanem alkalmakra is fekete kisestélyiket gyárotottak. Ma pedig már bármelyik boltba betévedve találhatunk elegáns fekete ruhákat, melyekben akár esküvőre is elmehetünk.

Coco Chanel az 1920-as évek végén hozta divatba a kis fekete ruhát, és milyen jól tette! Véleménye szerint a kis fekete elegáns ruha minden nő ízléséhez passzol, bármilyen stílust képviselő hölgy hordhatja.

Innentől kezdve szép lassan elfogadott és szeretett ruhadarab lett ez a világ nagyobb részén. És ha már ilyen népszerű, miért ne lehetne felvenni egy esküvőn? A fehér ruha a vendégeknek más kérdés, hiszen az eredetileg mégiscsak a menyasszony színe, és azért még ma is a legtöbb ara ezt a színt választja.

A feketével viszont nem lőhetünk mellé, pláne ha egy szép és különleges ruhát választunk. A bevállalósabbak akár nadrágkosztümöt is választhatnak, amelyen talán egy kicsit elfogadottabb a fekete szín.

Ha viszont van akinek még mindig ellenszenves, hogy fekete ruhában menjen esküvőre, esetleg a menyasszony maga kéri, hogy ne legyenek a vendégek fekete ruhában, még mindig ott van vésztartaléknak bármilyen sötétebb színű outfit. Sötétkék, sötétzöld, vagy sötétbordó ruhák is éppúgy lehetnek elegánsak, és a fekete szín kedvelői is talán szívesen viselik ezeket.

Ma már olyan is előfordul, hogy a modern menyasszonyok dirket fekete ruhát csináltatnak a koszorúslányaiknak, ami valljuk be, nagyon jól mutat, bár nagymamáink véleménye biztosan ellentétes lenne ezzel. Az viszont biztos, hogy minden menyasszony a saját ízlése szerint dönt arról, hogy milyen színek jelenjenek meg a saját, illetve koszorúslányainak ruháin.

Kapcsolódó cikkek

Kis fekete ruha esküvőre

Fekete ruhában esküvőre menni - miért ne?

A sötét színek kedvelői legyenek bátrak, és válasszanak feketét egy esküvőre!

A nők nagy része nem kedveli - Viseld a rövidnadrágot a stílusodnak és az alakodnak megfelelően – a rövidnadrágot.

Viseld a rövidnadrágot a stílusodnak és az alakodnak megfelelően

Sok nő nem kedveli a rövidnadrágot, pedig mindenféle alkatra készítenek ma már ilyen ruhadarabot. A cikkben bemutatunk néhány rövidnadrág típust és azt, hogy kinek, melyik típus áll jól.

Mire ügyeljünk, ha futóruhát vásárolunk?

Mire ügyeljünk, ha futóruhát vásárolunk?

Íme, néhány szempont, amit sokan nem vesznek figyelembe.