Hogyan válasszuk ki az ékszereket, hogy illeszkedjen bármilyen ruhához

Ha ékszert szeretnénk viselni a ruhánkhoz, de nem tudjuk, milyen ékszert vegyünk, íme néhány tipp, hogy megkönnyítsük a folyamatot.
Hogyan válasszuk ki az ékszereket, hogy illeszkedjen bármilyen ruhához

A színkerék használata segít kiválasztanunk egy harmonikus színsémát, és vizuális érdekességet teremt. Használjuk a szivárvány alapszíneit, hogy a ruhánkhoz illő sémát hozzunk létre. A hat leggyakoribb színséma a komplementer, analóg, osztott-komplementer, tetradikus, négyzetes és nyolcszögletes.

A színek egymáshoz illesztése a legegyszerűbb módja a tökéletes ékszer kiválasztásának. A színséma kiválasztásakor használjuk a színkereket az ékszerek árnyalatának és telítettségének meghatározásához. Hasonlóképpen, ha merész csíkokkal vagy díszítésekkel ellátott ruhát viselünk, a fülbevalókat szögletesebbekre kell cserélnünk. Ha egy semleges tónusú blúzt szeretnénk egy élénkpiros nyaklánccal kombinálni, válasszunk egy kontrasztos, semleges színű ékszert.

Az ékszerek kiválasztásakor gondoljunk az alkalomra és az öltözékre. Ha hivatalos eseményre megyünk, válasszunk formálisabb ékszereket. Ha randevúzni megyünk, akkor inkább divatosabb ékszereket viseljünk. Ha pedig farmert és pólót viselünk, válasszunk játékosabb darabokat. Ha buliba megyünk, játszhatunk az ékszerek színével.

A következő lépés a megfelelő ékszertípus kiválasztása. Bár nincsenek meghatározott szabályok arra vonatkozóan, hogyan kell ékszert viselni, vannak bizonyos elvek, amelyeket figyelembe kell vennünk a tökéletes darab kiválasztásakor. Például a bőrtónusunk színe nagy szerepet játszik abban, hogy milyen típusú ékszert érdemes viselnünk. A hűvös tónusú nőknek ezüstszínű ékszert, míg a meleg bőrűeknek piros, lila vagy kék ékszereket kell választaniuk. A meleg bőrű nők pedig válasszanak sárga fémet vagy narancssárga akcentusokat.

A ruhához illő ékszerek kiválasztása egyszerű folyamat. A legfontosabb, hogy szem előtt tartsuk, hogy az ékszerünk kiegészítse a ruhát. Passzolnia kell a ruhánkhoz, de nem szabad, hogy elnyomja az öltözékünk többi részét. Figyelembe kell vennie a bőrtónusunk színét is. Ha sötét bőrtónusunk van, egy világos színű nyaklánc túlságosan nyomasztó lehet. Ha világosabb színű nyakláncot viselünk, az furcsán fog kinézni egy sötét színű felsővel.

A megfelelő ékszer kiválasztásakor fontos szem előtt tartanunk, hogy az ékszereknek arányban kell állniuk a ruhával. Az élénk színű ékszereknek kisebbnek kell lenniük, mint egy finom nyakláncnak vagy egy nagy gyűrűnek. Ha az öltözékünkben mozgalmas minták vannak, válasszunk egyszerű, semleges színű ékszereket. Az ékszerek méretét is figyelembe kell vennünk. Egy élénk színű nyaklánc nem mutat majd a helyén, ha kis nyakláncot választunk.

Kapcsolódó cikkek

Moissanit vagy gyémánt? Melyiket válaszd?

Moissanit vagy gyémánt? Melyiket válaszd?

Szép új ékszerre vágysz? Eljegyzésed lesz, vagy csak magadat szeretnéd meglepni valamivel?

Így tárold az ékszereidet biztonságosan, átláthatóan

Így tárold az ékszereidet biztonságosan, átláthatóan

Az ékszerek különleges helyet foglalnak el szívünkben: nemcsak pénzbeli értékről van szó, hanem az egyes darabokhoz fűződő szentimentális emlékről is.