Office-look ... igenis, fontos az első benyomás!

„Kerüljük a feketét, a farmert és a pólót! – javasolja a stylist. - Sem a fekete, sem a fehér nem a megfelelő választás.”
Office-look, avagy mit viseljünk vezetőként?

Egyre több nő fordul stílustanácsadóhoz vagy divat-coach-hoz azért, hogy szakértő vegye szemügyre és javasoljon neki színeket, stílusokat gardóbjának bővítéséhez. Főleg a vállalkozó hölgyek kérnek szaktanácsot, mivel szeretnék karizmájukat, vezetői habitusukat a megjelenésükben is már sugallni és a koronavírus lecsengése után üzleti partnereik előtt stílusosan erős tárgyalópartnernek tűnni.

Ők már tudják, amit a stylistok, divatszakértők régóta mondanak: „a ruha teszi az embert”. Vagyis már az első pillanatban eldől az üzleti világban, hogy a megjelent jelöltet fel szeretnék-e venni az állásinterjú után, a tárgyalópartnerrel szeretnének-e a jövőben üzletelni, vagy nem. Az üzletasszonyok tudatosan, titkos fegyverként használják a ruhatárukat, tudják, hogy erőt, szakértelmet tudnak ezzel kifelé mutatni, és elérik, hogy vezetőként, szakemberként tiszteljék őket, így természetes tekintélyt sugallnak.

A ruházaton keresztül autonóm, vezetői személyiséget mutatnak, amelyre egyszerűen muszáj emlékezni. (Gondoljunk csak Mirandára „ Az ördög Pradát visel” c. filmből! Mágikusan kifejező volt, ha csak egyszer találkozott valakivel, az bizonyára örökre megjegyezte... természetesen ebben benne volt Meryl Streep zseniális színészi alakítása is!)

(forrás: vanityfair.com)

Fontos a ruházat a nagy cégeknél, hiszen követni kell a dress-code-ot , de emellett tanácsos képviselni a céget is. Az egyszemélyes vállalkozásoknál a kisugárzásunkkal vonzzuk be a vásárlókat, a beszállítóinkat, így nem másodlagos, hogy mit veszünk fel. Fontos kiemelni az egyszemélyes cégeknél a személyes márka kiépítését is, amelyet könnyedén megtehetünk, ha megtaláljuk (vagy megteremtjük) a saját stílusunkat. Ehhez segítséget kérhetünk divattanácsadóktól - akik bizonyos időközönként (most a koronavírus alatt online) szemináriumokat rendeznek - vagy coach-októl, akik privát órákon mutatják meg, hogy melyik az a stílus, amely a legmegfelelőbb az általunk sugallni kívánt üzenetekhez.

  • Fekete helyett sötétkék

A fekete nagyon kevés hölgynek áll jól, elveszi a karizmánkat. Válasszuk inkább a lágyabb sötétkéket! (Ráadásul jó hír, hogy ez a szín minden színtípusnak jól áll!) Gyakori választás a fekete nadrághoz vagy szoknyához a hófehér blúz. Klasszikus divat, igazi üzletasszony-viselet, de inkább kerüljük! Válasszunk inkább törtfehér, elefántcsont vagy ekrü színeket!

  • Figyeljünk a minőségre!

A minőség mindenek előtt – főleg, ha vezetői ambícióink vannak! Nem szabad silány termékekből összeállítani a ruhatárat, inkább legyen kevesebb, jól variálható, de minőségi! Meg kell ismerni magunkat, hogy melyik stílus, melyik szín áll jól, milyen szabás, hol legyen nyitott a ruha, hol takarjon. És fontos: mindent vasalva viseljünk!

  • Az üzleti életben tilos a farmer!

A farmer örök divat, mindenkinek van legalább egy kedvenc farmere, de ezt legfeljebb hétvégén viseljük, ha az üzleti életben dolgozunk. A farmer és a T-shirt laza, vagány, de nem elegáns! Talán a hölgyek ezt hamarabb belátják és elfogadják, de a férfiak még mindig a „laza eleganciára” és a farmerre voksolnak. Rossz hírünk van: akik vezetők szeretnének lenni, nem fognak farmerban kitűnni a tömegből. Egy nő már tudja: „farmernek búcsút inteni és megtalálni a saját stílust, amely saját énjének tükre”.

Kapcsolódó cikkek

A telt nők is lehetnek - 5 alapvető dolog, amire egy telt nőnek szüksége van – csinosak.

5 alapvető dolog, amire egy telt nőnek szüksége van

A telt nők sok esetben szeretnek elrejtőzni és ezért bő, fekete ruhákat viselnek. Nem kell, hiszen egyes telt nők olyan erős személyiséggel bírnak, amelyet kár lenne sötét színű ruhák mögé bújtatni.

Nem minden szoknya áll jól - A stílusodhoz illő legjobb szoknya – a nőknek.

A stílusodhoz illő legjobb szoknya

A nők imádják a szoknyát. Azonban nem mindegy, hogy milyen szoknyát viselsz, hiszen a testalkatunk és a korunk is meghatározza, hogy milyen szoknya áll jól nekünk.

Az elegáns nők divattippjei

Az elegáns nők divattippjei

Az elegáns nők nem feltétlenül követik a divatot, mégis mindig, minden körülmények között, nagyon divatosan néznek ki. A cikkből kiderül, hogy mit kell tennünk, hogy mi is elegánsak legyünk.