Egy minimalista ruhatár nyári alapdarabjai

Időtálló, divatos és praktikus darabok, amikben egy dolog közös.
Egy minimalista ruhatár nyári alapdarabjai

Nagy nyári hőségben úgy öltözködni, hogy kényelmes és kellemes is legyen a viseletünk, nem egyszerű feladat. Még nagyobb kihívást jelent, ha mindezt úgy szeretnénk abszolválni, hogy az éppen aktuális utcai divatot figyelmen kívül hagyva, fenntartható, hosszú távra szóló megoldást keresünk. A jó szellőzés, a természetesség ilyenkor alapkövetelmény, ahogy az sem árt, ha a ruhánk jó nedvszívó anyagból készült. Nincs új a nap alatt, hiszen ezeknek a követelményeknek ma is legjobban a lenből készült darabok felelnek meg.

Meghálálja a törődést

A lenvászon ruhák nagy előnye, hogy akár hosszú évekig hordhatjuk őket, amennyiben kellő figyelmet fordítunk a mosásukra, vasalásukra. A len alapvetően egy merev anyag, ami sok remek tulajdonsága mellett rendelkezik azzal a jellemzővel is, hogy nagyon gyűrődik; egy műszálas darabbal szemben kifejezetten nehezen kezelhetőnek nevezhető. Langyos vízben kézzel mosva, illetve a mosógép gyengédebb programjait választva érdemes tisztítani, vasaláskor kifordítva magas hőfokon kezelni és gőzölni. Ne feledjük, hogy a len esetében a zsugorodással is számolni kell, így mindig olvassuk el, milyen hőfokot javasol a címke. Ügyeljünk arra, hogy a szálak könnyen kifényesedhetnek a hő hatására, így a kifordítás, illetve egy köztes textil használata nem nélkülözhető, ha csak nem egynyári darabot szeretnénk.

Hűvös érzetet nyújt

A len évezredek óta kiszolgálja az emberiséget, és bizony ha nyári ruhákról van szó, nincs versenytársa ennek alégző, strapabíró, tartósan kellemes anyagnak. Nemtől és stílustól függetlenül mindenki találhat a számára megfelelő változatot, ma már a legkülönfélébb szabású ruhák, ingek, szoknyák és nadrágok elérhetőek a természetes lenből készült változatban. A pamuthoz hasonlóan kellemes érzetet biztosít a bőrön, viszont rugalmatlanabb, keményebb anyag, cserébe a kopásállósága magas. Ha nyáron elegánsabban kell megjelennünk valahol, akkor a lenből készült blézerek és zakók remek szolgálatot tesznek majd.

Szerző: Galambos Dániel
Fotó: Unsplash

Kapcsolódó cikkek

A Prada legújabb divathackje a sajt-pulóver

A Prada legújabb divathackje a sajt-pulóver

Nem tudjuk, hogy az elmúlt forró nyár vagy a tervező reggelije ihlette-e a darabot, de kétségtelenül azonnal asszociáltunk a sajtra.

A ruhásszekrényben mindig legyenek - Alapvető női ruhadarabok – alapvető ruhadarabok.

Alapvető női ruhadarabok

Minden nőnek szüksége van alap ruhadarabokra. A cikkben, ezekre a ruhadarabokra térünk ki kicsit részletesebben.