A jó melltartónak igen lényeges a szerepe

Annak ellenére, hogy az első melltartó csak 1914-ben került a forgalomba, egyes felmérések szerint az elmúlt 20 évben az átlag nők keble majd egy teljes számmal nőtt.
A jó melltartónak igen lényeges a szerepe

Ez tulajdonítható a kalóriadúsabb étrendnek, a fogamzásgátló tablettából származó ösztrogénhormonnak, illetve a divatos szilikonnak. Pedig a nagyobb mell komoly teher lehet. Gyakran okozhat hát-, illetve nyakfájást gazdájának. A kellőképpen, szakértő segítségével kiválasztott melltartó nem csupán könnyíti terhünket, hanem biztosítja a nőies alak előnyös kiemelését is. Ami pedig a divatot illeti, nos, ez a fehérnemű mindig jó választás. Szecsődi Márta eloszlat néhány tévhitet, és segít a nőknek eligazodni a méretek között, valamint a stílusválaszték tekintetében.

A melltartó előnyei

A férfiaknak kevésbé lényeges a mellméret, most a vágyaktól tekintsünk el, azonban a hölgyeknek folyamatos problémát tud okozni a „hogy nézek ki, miért ilyen a mellem?” jellegű testképzavar.

A mell főként zsírszövetből és mirigyállományból áll, amely életszakasztól és kortól függetlenül sajnos idővel megereszkedik, és a kötőszövet megnyúlásával a mell formája is megváltozik. Ennek elkerülése érdekében az is nagyon fontos, az egészséges életvitel mellett, hogy a nők megfelelő méretű melltartót viseljenek.

A melltartó elsődleges funkcióként nem egyszerűen a mellek esztétikai megjelenését és formában tartását segíti, de a nagyobb kebleknél elengedhetetlen ruhadarab. Csökkenti a nyak- hát terhelését, a bőr- és kötőszövet folyamatos nyúlását. Sportoláshoz – legfőképpen futáshoz – minden melltípusnak szüksége van egy jó sportmelltartóra.

„Hihetetlen mértékben támogatják a melleket és a vállakat, ami segít megelőzni a különféle nyak- és hátproblémákat, különösen, ha viselője melle nagyobb. Ezenkívül segítenek a testtartás javításában, ami által búcsút inthetünk a női problémáknak.” – mondja Szecsődi Márta.

A megfelelő méretű és szabású melltartó egyrészt szép formát kölcsönöz, és komfortérzetet ad, másrészt leveszi a terhet a gerincről, és a legfontosabb, hogy szeretett ruhadarabunkban jól nézzünk ki, és nem bajlódni, hogy hova rejtsük vagy éppen hogyan emeljük ki még jobban idomainkat.

Növeli önbizalmunkat:

Telt keblű hölgyeknél, ha sikerül kiválasztani a helyes méretet és fazont, kilókkal karcsúbbnak tűnhetünk a ruhában. A jó melltartó felemeli és középre hozza a melleket így a derekunk sokkal karcsúbbnak fog hatni. Jobb illeszkedést biztosít, és központi szerepet játszik a felsők, blúzok és ruhák megjelenésének javításában.

Azért kell némi szerencse az ideális melltartó kiválasztásához. Szecsődi Márti tudja, hiszen sokan keresik fel azok a nők, akik olyan terméket szeretnének, amely öltözteti és kizökkenti őket a testképzavarból.

Kapcsolódó cikkek

A jó melltartónak igen lényeges a szerepe

A jó melltartónak igen lényeges a szerepe

Annak ellenére, hogy az első melltartó csak 1914-ben került a forgalomba, egyes felmérések szerint az elmúlt 20 évben az átlag nők keble majd egy teljes számmal nőtt.