Erre a 4 dologra figyelj, ha a legmegfelelőbb harisnyát keresed!

Miért is utáljuk annyira a harisnyát? Először is: szerencsés az, aki elsőre megtalálja azt a modellt, színt, méretet, ami jól áll neki, épp passzol, de nem szorít, nem gurul le a domborúbb testrészeken, és épp előnyösen emeli ki a lábának szép formáját – vagy eltereli a figyelmet a hibákról... és persze tartós, nem szakad ki egy felvétel után!
Tippek harisnya vásárláshoz

„Utálom a harisnyát!” – Hangzott már el a szádból ez a mondat?

Összeszedtük azokat a tényezőket, amin egy harisnyavásárlás alkalmával szem előtt kell tartanunk azért, hogy megtaláljuk az igazit!

 • Megfelelő méret:

  Minden gyártó más mérettáblázatot használ, amelyet feltüntetnek a harisnyák csomagolásán. Érdemes figyelni erre, mert általában ezeket követve jó méretet tudunk választani. Ha van lehetőséged rá, próbáld ki: a jól illeszkedő harisnyát kb. 5-6 cm-re tudod elhúzni a bőrödtől.

 • Szín:

  Ha testszínűt választasz, törekedj arra, hogy minél inkább hasonlítson saját bőrszínedhez. Ha nincs, akkor inkább eggyel sötétebb árnyalatot válassz! A feketén és a testszínűn túl is van élet, de a sárga és a világoszöld színektől inkább tartózkodj!

 • Vastagság:

  Kódok, számok, rövidítések a dobozon... Ne ijedj meg, nem kell hozzá kódfejtő, eláruljuk, mit jelent! „DEN” felirattal jelölik a harisnya vastagságát, azaz azt, hogy 9000 méterre hány gramm szál jut. 40 DEN alatt vékonyszálú, azaz átlátszó a harisnya, 60 DEN felett pedig áttetsző, de inkább vastag, hidegebb időben is hordható darabról beszélünk. Léteznek mikroszálas és pamutharisnyák is, amelyek valóban melegek, így télen nagyon jó szolgálatot tesznek.

 • Matt vagy fényes?

  Sötét árnyalatot nézve mindenképp az arany középút a legjobb! A matt sokszor unalmasabb, de ha túl fényes, esetleg csillámok vannak rajta, úgy néz ki majd, mint a jégtáncosok néhány esés után. Ha testszínű harisnyát választunk, az semmi esetre ne legyen ragyogó fényű! Tippünk: húzd fel a karodra a harisnyát és ott láthatod, hogy hogy fog kinézni felvéve. A legtöbb üzletben van kirakati darab is, amin szintén megnézheted, hogy mutat lábon a kiválasztott darab.

#sostippek

 1. Tedd be a harisnyát éjszakára a mélyhűtőbe! A szálak összehúzódnak és strapabíróbbak lesznek.

 2. A hajlakk megelőzheti a harisnya felszaladását. Ha befújod vele a harisnyát és hagyod megszáradni felvétel előtt, egy láthatatlan filmréteget képez és kevesebb eséllyel fog elszakadni a szál.

 3. Mindenképp reszeld át a körmöd finomreszelővel a harisnya felhúzása előtt!

 4. Megelőzhetjük a felszaladást, ha már az első szakadás után egy kis pötty átlátszó körömlakkot teszünk rá.

Kapcsolódó cikkek

A jó melltartónak igen lényeges a szerepe

A jó melltartónak igen lényeges a szerepe

Annak ellenére, hogy az első melltartó csak 1914-ben került a forgalomba, egyes felmérések szerint az elmúlt 20 évben az átlag nők keble majd egy teljes számmal nőtt.

Tippek harisnya vásárláshoz

Erre a 4 dologra figyelj, ha a legmegfelelőbb harisnyát keresed!

Miért is utáljuk annyira a harisnyát? Először is: szerencsés az, aki elsőre megtalálja azt a modellt, színt, méretet, ami jól áll neki, épp passzol, de nem szorít, nem gurul le a domborúbb testrészeken, és épp előnyösen emeli ki a lábának szép formáját –

Egy nagy klasszikus visszatér! Dua Lipa is már ebben pózol - újra itt a string tanga!

String tanga - visszatér a szülők rémálma!

Újabb legendás ruhadarab tér vissza! Dua Lipa legújabb fotóján mutatja be, melyik ruhadarab lesz az idei év nagy visszatérője!