Az esti ruhaviselet alapjai csakis nőknek

Estélyi ruhát csak ritkán viselünk, így talán ebből a fajta ruhadarabból van a nőknek a legkevesebb. Koktélparti nem mindennap van az évben és szilveszterezni is csak egyszer szoktunk, így valóban csak kevés olyan nő van, aki sok estélyi ruhát, koktélruhát tartogat a szekrényében. Üzleti vacsorára sem sokan járnak, de azért akadnak olyan helyzetek a munka során is, amikor kénytelenek vagyunk részt venni egy-egy üzleti vacsorán és az azt követő partin, így nem számít, ha csak kevés elegáns, azaz estélyi ruha van a birtokunkban. Ha tudjuk az estélyi ruhával kapcsolatos szabályokat, akkor ezt a kevés holmit remekül össze lehet párosítani és akár úgy is viselhetjük ezeket a ruhadarabokat, hogy aztán egész este mindenki bennünket fog csodálni. A cikkben néhány ötletet mutatunk be, hogy milyen ruhadarabokat is viselhetünk egy-egy koktélpartin.
Az estélyi ruha - Az esti ruhaviselet alapjai csakis nőknek – szabályai.

Sötét ruha

Az estélyre, a koktélpartira akkor is jól választunk, ha pusztán egy egyszerű, egyenes vonalú, fekete ruhát veszünk fel. A letisztult formát és színt egy kihívóbb ékszerrel vagy egyéb kiegészítővel tehetjük különlegesebbé. Egy ilyen ruhát felvehetünk egy koktélpartira, egy színházi előadásra, de még egy üzleti vacsorára is.

Izgalmas felső

Ha csak egy fekete szoknyánk, vagy nadrágunk van otthon, akkor ezt unalmasnak gondolhatjuk, pedig egy izgalmas felsővel akár még színházi előadásra is felvehetjük. A színes, flitteres felsővel már a fekete nadrág sem lesz olyan egyhangú, így elegendő, ha csak egy nadrág és több ilyen flitteres, színes felső lapul a ruhás szekrényünkben és már nem is kell aggódnunk, hogyha egy – egy nívósabb eseményre vagyunk hivatalosak.

Szoknya vagy nadrág

Sokan gondban vannak, amikor egy estélyre vagy koktélpartira hivatalosak, hogy mibe illik menni. Nadrágba, vagy szoknyába. Voltaképpen mindegy, hiszen ma már olyan divatos nadrágokat is terveznek és dobnak piacra, hogy egy nadrág is lehet annyira nőies, mint egy szoknya. A legjobb, amit tehetünk, ha a felsővel, a kiegészítőkkel és az ékszerekkel játszunk, és ezek alapján választunk, attól függően, hogy milyen eseményre is hívtak meg bennünket. Egy üzleti bulira próbáljunk szolidabb blúzt választani, de egy szilveszteri partira bátrabban is öltözködhetünk.

Csillogó cipő

Az estély hangulatához illő cipőt is választanunk kell. Mitől lehet egy egyszerű fekete nadrágot feldobni, hogy az akár egy estélyen is megállja a helyét? A csillogó, ezüst vagy aranyszínben pompázó, flitteres, kövekkel kirakott cipővel párosítva még egy egyszerű, sötét szoknya vagy nadrág sem tűnik unalmasnak és klasszikusnak.

A táska is lehet csillogó

Ha valóban csak az utolsó pillanatban értesültünk arról, hogy hivatalosak vagyunk egy estélyre, és csak egy csillogó táskánk lapul a szekrényben, akkor ne aggódjunk, mert sok esetben ennyi is elég, hogy elegánsnak és kicsit különlegesnek érezzük magunkat. A csillogó, különleges táskák egyébként is kicsit ünnepi hangulatot árasztanak és ez még akkor is igaz, ha egyébként a ruhánk az egyszerű, letisztult vonalat képviseli, amelyet nem egy koktélpartira terveztek.

Kapcsolódó cikkek

Az estélyi ruha - Az esti ruhaviselet alapjai csakis nőknek – szabályai.

Az esti ruhaviselet alapjai csakis nőknek

Egy estélyen, ez üzleti vacsorán, egy koktélpartin nem jelenhetünk meg akárhogy. A cikkben néhány ötletet adunk, hogyan öltözzünk fel egy-egy nívósabb eseményen.

Női táskák az ékszertáska.hu-n

A kényelmes is lehet trendi: női táskák a hétköznapokra

Egy nőnek nem szabad feladnia a trendet, a nőiességet és az eleganciát sem. Sem a ruházatban, sem pedig a kiegészítők terén.